L'aliança oncològica entre la FHES i l'ICO, exemple de bona sinèrgia en una jornada de l'ICO

Les dues organitzacions treballen de forma conjunta des del 2010 en els àmbits assistencial, docent i de recerca en oncologia.

L'aliança oncològica que des de fa 9 anys mantenen la Fundació Hospital de l'Esperit Sant (FHES) i l'Institut Català d'Oncologia (ICO) és una mostra de l'eficiència i eficàcia del sistema, que beneficia ambdues parts. Per aquest motiu, l'ICO l'ha inclòs com a exemple de bona sinèrgia territorial en la Jornada de presentació de resultats de l'ICO amb les seves aliances: complint el compromís amb la ciutadania, que va tenir lloc ahir dimecres 13 de novembre, a l'ICO Hospitalet.

El Dr. Vicenç Perelló, Director Gerent de la FHES, va participar ahir en una de les taules rodones de la jornada, que portava com a títol "Xarxa Oncològica", en la qual va posar de relleu la importància de l'aliança estratègica com a única forma de relació vàlida, més enllà de la coordinació, a l'hora de crear xarxa assistencial. Un model que, segons Perelló, basa el seu èxit en la complementarietat entre les institucions, la necessitat de coneixement compartit, la gestió conjunta de projectes, els sistemes d'informació permeables i els lideratges ad-hoc. El Gerent va finalitzar la seva intervenció recalcant que les aliances no menyscaben l'autonomia de les institucions, sinó que la reforcen.

Una aliança consolidada
L'aliança de la FHES i l'ICO es remunta al 2010, la FHES i l'ICO quan van signar un acord per treballar de manera conjunta en els àmbits  assistencial, docent i de recerca en oncologia. Això suposa la millora del procés d'atenció en les patologies oncològiques i la coordinació entre els diferents nivells assistencials. Al 2015 es va incorporar a l'aliança la gestió de la medicació hospitalària d'ús ambulatori (MHDA) en l'àmbit onco-hematològic.

El mateix any, les dues entitats van signar un nou acord per a la creació de la Unitat Funcional d'Hematologia, amb l'objectiu de garantir l'equitat als pacients del territori i d'aprofitar l'expertesa de l'ICO en aquest àmbit. Un any després, al 2016, van iniciar plegades el disseny, desplegament i avaluació d'estratègies de cribratge de càncer colorectal en el marc dels objectius del Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Vicenç Perelló, Director Gerent de la FHES, va participar en una taula rodona sobre la xarxa oncològica.