L'Hospital de l'Esperit Sant, protagonista del Calendari de les dones 2020 de l'Ajuntament de Santa Coloma

Sota el títol "Dones que fan nostra la nit", està dedicat a les dones amb treballs nocturns a la ciutat.

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha publicat el seu Calendari de les dones 2020, dedicat enguany a les dones amb treballs nocturns a la ciutat. Sota el títol "Dones que fan nostra la nit", l'almanac presenta sanitàries, policies, taxistes, serenes, etc., entre les quals es troben algunes professionals de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant, que vetllen per la seguretat i el benestar comunitari quan Santa Coloma dorm.  

Les Dres. Teresa Pellicer, María Jesús Adrián i Anna Sánchez, i les DUI Isabel Martínez i Matilde Rodríguez són, en representació de la resta de dones de l'Hospital que treballen durant la nit, les protagonistes del mes d'agost del calendari, que s'edita des de 2001.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és fer un reconeixement a la tasca d'aquestes dones, que realitzen una aportació cabdal per a la ciutat, sovint invisibilitzada. L'acció està impulsada per l'Ajuntament i el CIRD, i compta amb la col·laboració del Consell Local de les Dones per a la Igualtat, la Diputació de Barcelona i l'Institut Català de la Dona.

El Calendari de les Dones 2020 es presentarà el 14 de gener, a les 18.00, a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré.

Visibilitzar i sensibilitzar
El seu objectiu és visibilitzar les dones que viuen i/o treballen a Santa Coloma, en tota la seva diversitat, així com donar valor i reconeixement a tot el que fan a la nostra societat, i  sensibilitzar a la ciutadania envers les temàtiques de gènere.

Des de la primera edició del calendari, les temàtiques tractades han estat molt diverses, com ara les dones emprenedores, esportistes, artistes, polítiques, del món de la gastronomia, etc. Fins i tot s'ha abordat i reivindicat la recuperació de la memòria històrica de les dones i s'ha denunciat l'escassa presència de noms de dones als carrers i espais públics de la ciutat.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter