L'Hospital de l'Esperit Sant participa en el disseny d'un cinturó per evitar caigudes dels pacients fràgils

El dispositiu permet transferir el pacient de la butaca al llit de forma més segura i còmoda.

El Grup de Treball de Prevenció de Caigudes de l'Hospital de l'Esperit Sant ha participat amb l'empresa mataronina Medicare System en la conceptualització i disseny d'un cinturó abdominal per evitar caigudes del llit i la butaca de pacients dèbils. El mecanisme consisteix en un cinturó abdominal amb fixacions, que permet al cuidador traslladar la persona amb problemes d'estabilitat sense necessitat d'enretirar-li el dispositiu, fet que millora la seguretat del procés.

Aquest cinturó de contenció lleugera inclou també una fixació que evita el desplaçament del pacient, assegurant així una postura correcta i evitant possibles lesions. El mecanisme està dissenyat de forma que permet llibertat de moviments del pacient alhora que el subjecta de forma confortable i ferma.

El disseny del cinturó ha estat el resultat de mesos de treball i actualment s'està començant a comercialitzar en hospitals de Bèlgica i França.

L'Hospital, dintre del seu projecte de Seguretat del pacient, destina grans esforços a evitar caigudes, ja que es consideren un problema de salut que amenaça l'autonomia de les persones. Dintre d'aquest projecte avui dia 29 de gener se celebra el Dia Institucional de la Prevenció de Caigudes 2020.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

El cinturó millora la seguretat del pacient, evitant caigudes en moure'l del llit a la butaca.