La campanya "La Seguretat és cosa de tots" torna a l'Hospital de l'Esperit Sant al 2020

L'Hospital repeteix la iniciativa per promoure la seguretat dels pacients entre professionals i usuaris.

Després dels bons resultats assolits l'any passat, torna a la Fundació Hospital de l'Esperit Sant la campanya "La Seguretat és cosa de tots". Deu jornades institucionals centrades en deu projectes de seguretat del pacient, impulsades pels mateixos professionals referents, tornaran a omplir el calendari d'enguany. L'objectiu, conscienciar, per mitjà de noves activitats, a professionals i usuaris de la importància de pràctiques de seguretat del pacient tan diverses com el rentat de mans, la prevenció de caigudes o el check list de seguretat quirúrgica.

"La Seguretat és cosa de tots 2020" arrenca demà dia 29 de gener amb el Dia institucional de la Prevenció de caigudes. Seguiran les jornades dedicades a la prevenció de les úlceres per pressió (26 de febrer), la identificació activa del pacient (25 de març), l'atenció a la disfàgia (22 d'abril), la higiene de mans (5 de maig), les transfusions segures (10 de juny), la prevenció del dolor (16 de setembre), la prevenció de les infeccions  (14 d'octubre), l'ús segur del medicament (11 de novembre) i la cirurgia segura (16 de desembre).

La qualitat i la seguretat del pacient són indicadors essencials en l'àmbit sanitari i un dels objectius principals del Pla de Salut 2016-2020 de Catalunya. Per aquest motiu, la Fundació té una línia estratègica de treball encaminada a prevenir esdeveniments adversos en els pacients i garantir la qualitat del servei que ofereix als seus usuaris.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Calendari "La Seguretat és cosa de tots 2020"