"El pitjor és saber que a l'hospital hi falten mans i que tu no pots ser útil"

Anna Sánchez, la primera treballadora de l'Hospital de l'Esperit Sant que s'ha reincorporat després de la COVID-19, assegura que ha trobat a faltar estar a primera fila aquestes últimes setmanes.

L'Anna Sánchez és especialista en Medicina Interna a l'Hospital de l'Esperit Sant i abans s'hi va formar com a metge resident. Va ser la primera professional a qui es va diagnosticar la COVID-19 al centre, ara ja fa més de 15 dies, i també ha estat la primera treballadora que s'ha reincorporat després de la malaltia.

Com et trobes, Anna?

Ara ja em trobo bé i amb moltes forces per tornar a treballar, tot i que he de dir que en general els meus símptomes han estat lleus. Han anat variant, però el que més he tingut ha estat un cansament molt intens durant molts dies seguits.

Com has passat aquests dies de confinament?

He intentat descansar al màxim i, quan m'he començat a trobar millor, he aprofitat per posar-me al dia amb la feina i així no quedar-me molt enrere a l'hora de tornar. També he vist que és important desconnectar i fer altres coses perquè si no, entres en un cercle on l'únic que existeix és la COVID19, i això no ajuda en la recuperació.

Què ha estat el pitjor de l'aïllament?

Trobar-me bé i no poder sortir de l'habitació, ni poder tenir contacte amb ningú és el que més m'ha angoixat. Al principi em va costar trobar moments de desconnexió i animar-me, però a mesura que passaven els dies em vaig anar acostumant a la nova situació i vaig anar trobant alternatives per distreure'm. Però inevitablement no deixava de pensar que a l'Hospital hi faltaven mans i que en aquests moments jo no podia ser-hi útil.

Com afrontes la reincorporació?

Tenia moltes ganes de tornar per sentir-me útil i poder donar suport als meus companys que porten molts dies treballant duríssim. Tot i així, com és normal, m'incorporo amb una mica de por perquè encara no he viscut aquesta nova situació. Intentarem fer-ho al millor possible!

Quin consell donaries als companys que estan a casa passant la malaltia?

Tot i que cadascú ho viu de forma diferent, crec que és important evitar estar massa "sobreinformat". Cal trobar la forma de pensar en altres coses i buscar distraccions, com ara la lectura. Que tinguin en compte que després dels primers dies, que són molt difícils, tot millora. Molts ànims!

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Anna Sánchez és metgessa de Medicina Interna a l'Hospital de l'Esperit Sant i s'ha recuperat de la COVID-19.