L'Hospital de l'Esperit Sant i els CAP de Santa Coloma inicien el seguiment dels pacients amb seqüeles de la COVID-19

S'ha creat una unitat funcional que treballa per garantir la continuïtat assistencial dels usuaris amb complicacions causades pel coronavirus.

La Fundació Hospital de l'Esperit Sant (FHES) i els Centres d'Atenció Primària (CAP) de Santa Coloma de Gramenet de l'Institut Català de la Salut treballen plegats des de fa unes setmanes per fer el seguiment dels pacients del territori que tenen complicacions provocades per la COVID-19. L'objectiu d'aquesta coordinació iniciada a mitjans de maig és assegurar que el pacient rebi l'atenció adequada i evitar-li, així, visites innecessàries a l'especialista o al metge de família.

Amb la incorporació d'una infermera gestora de casos post-COVID es facilita la valoració conjunta dels pacients amb símptomes persistents de la malaltia i es propicia el lligam entre els equips de metges de família i els equips de metges especialistes.

La nova unitat també garantirà que els pacients donats d'alta al Servei d'Urgències de la FHES que siguin positius en coronavirus i aquells que tenen pendent el resultat de la prova PCR siguin controlats posteriorment pel seu metge de família.

El Servei Català de la Salut impulsa aquests formats d'integració que han d'abastar també els àmbits comunitaris, treball social i les corporacions locals.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Charo Porron es la infermera gestora de casos post-COVID19 de la FHES.