L'Hospital de l'Esperit Sant formarà metges residents de família de l'atenció primària de Barcelona ciutat

La incorporació d'aquests futurs especialistes és fruit d'un acord entre el centre colomenc i la Unitat Docent de l'Associació Catalana d'Entitats de Base Associativa.

La Fundació Hospital de l'Esperit Sant (FHES) acollirà aquest curs metges residents de Medicina Familiar i Comunitària provinents dels Equips d'Atenció Primària autogestionats de Catalunya, els anomenats ACEBA, ubicats principalment a la ciutat de Barcelona. Aquests futurs doctors tindran l'opció d'escollir la FHES com a centre hospitalari per instruir-s'hi en les especialitats de Diagnòstic per la Imatge, Cardiologia, Otorinolaringologia, Oftalmologia, Obstetrícia i Urgències.

Ja fa més de 15 anys que la FHES ofereix formació sanitària especialitzada a metges de família. Des del 2005 és hospital de referència de la Unitat Docent Unitat Multiprofessional d'Atenció Familiar i Comunitària Metropolitana Nord, de l'Institut Català de la Salut, a la qual corresponen els centres d'atenció primària de Santa Coloma de Gramenet. Amb el nou acord amb la Unitat Docent de l'Associació Catalana d'Entitats de Base Associativa, la FHES amplia el seu àmbit geogràfic fins a la capital catalana i suma un nou aliat estratègic en l'àrea de la docència.

El Cap d'estudis de la FHES, el Dr. Javier Sobrino, assegura que "el fet de tenir persones en formació és molt positiu per a l'organització en tots els nivells. Per als facultatius i les infermeres haver d'ensenyar suposa un estímul constant i fa que no abaixin la guàrdia. Això, com és lògic, té efectes beneficiosos sobre la qualitat de l'assistència que oferim als nostres usuaris. I d'altra banda, estem invertint en els especialistes del futur. Tots hi sortim guanyant."

L'impuls de les aliances i sinèrgies en l'àmbit del coneixement és una de les línies del Pla Estratègic 2017-2021 de la FHES. Una aposta decidida que l'organització va materialitzar l'any passat amb la creació de l'Àrea del Coneixement, que integra la docència i la recerca de la institució.  

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

L'Hospital de l'Esperit Sant forma metges especialistes des de 2005.