L’Hospital se suma al Dia de l’ús segur del medicament

Fer un bon ús del medicament és una prioritat pels professionals d’infermeria de la FHES

Els errors de medicació poden causar danys innecessaris i evitables als pacients. S'estima que almenys un 36,3% dels esdeveniments adversos relacionats amb la medicació es podrien evitar. 

L'ús segur dels medicaments comprèn, entre d'altres, la detecció i prevenció dels errors de medicació i de les reaccions adverses a medicaments, els quals són freqüents, condueixen a un increment de la morbimortalitat i a un increment dels costos econòmics associats.

Des de la FHES s'ha posat en marxa una campanya interna per incentivar un ús responsable del medicaments.  i verificar la correcta administració dels fàrmacs. A través de "la Regla des 4 Jo": Jo preparo; Jo administro; Jo registro; Jo responc" es pretén verificar la correcta administració dels fàrmacs.

La seguretat del pacient és una prioritat en salut. Per això, tot i el fort impacte que la COVID-19 ha tingut sobre l'activitat assistencial dels últims mesos, l'Hospital de l'Esperit Sant ha continuat apostant per crear cultura de seguretat i reduir cada cop més els esdeveniments adversos.

El Dia de l'ús segur del medicament és un dels dies institucionals emmarcats  en la campanya de la FHES 'La seguretat és cosa de tots', que va néixer amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància de la seguretat i la confiança en l'eficàcia de les accions preventives.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter