Campanya interna per fer un ús segur i responsable de les TIC

L'objectiu és que els professionals de l'Hospital adquireixin uns bons hàbits relacionats amb la ciberseguretat

La Fundació Hospital Esperit Sant (FHES)  ha posat un marxa una campanya de sensibilització interna entre els professionals del centre amb l'objectiu de conscienciar-los sobre la importància de fer un ús responsable de les TIC. Sota el lema "Tips de Ciberseguretat" s'aniran difonen, de forma periòdica, consells, pautes i recomanacions que cal que tots els professionals segueixin per tal de fer un bon ús dels sistemes d'informació i, al mateix temps, adquirir uns bons hàbits relacionats amb la seguretat.

La ciberseguretat durant la pandèmia

L'Informe tendències de ciberseguretat del primer semestre del 2020 que ha publicat l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya mostra l'impacte digital que ha tingut el SARS-CoV-2. En aquest sentit destaca que, coincidint amb els moments més crítics de la pandèmia, un de cada tres dels incidents de ciberseguretat registrats estava directament relacionat amb el coronavirus.

A l'inici de la crisi de la covid-19, es va registrar un increment dels incidents de frau cibernètic arreu del món, tot aprofitant el desconcert general. El pic va arribar durant el mes d'abril. L'informe també mostra que els webs fraudulents relacionats amb la temàtica covid-19 van créixer exponencialment durant el mes de març per atraure consumidors que buscaven informació, material sanitari o tractaments.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter