Les caigudes de pacients hospitalitzats es mantenen per sota del llindar recomanat pel Departament de Salut

El Dia 20 de gener l'Hospital celebra el Dia Institucional de la prevenció de caigudes

Les taxa de prevalença de les caigudes en pacients hospitalitzats a la Fundació Hospital de l'Esperit Sant se situa per sota del estàndards estipulats pel del Departament de Salut. La taxa d'incidència de caigudes de l'Hospital està en un 1,53x1.000 i el llindar recomanat és inferior al 2x1.000 lesions.

Amb l'objectiu de seguir mantenint aquesta tendència a la baixa es considera fonamental continuar incidint en la importància de seguir una sèrie de mesures de control per poder evitar les caigudes de pacients al centre. En aquest sentit s'ha elaborat campanya interna, per conscienciar a professionals,  que recull els  aspectes clau que s'han de tenir en compte a l'hora de prevenir caigudes entre els pacients ingressats.

D'altra banda, durant el 2021, des del grup de treball Grup de Treball de Prevenció de Caigudes i Contencions de la FHES es revisaran les estratègies i els protocols vigents per tal de seguir promovent la millora de la pràctica mèdica i d'infermeria per reduir el nombre de caigudes hospitalàries.

Avui, 20 de gener, se celebra el dia institucional de la prevenció de caigudes, en el marc de la campanya "La seguretat és cosa de tots" que engloba diferents jornades centrades projectes de seguretat del pacient impulsats pels diferents professionals.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter