La Fundació Hospital de l’Esperit Sant dona part de l’excedent de fàrmacs no usats pel tractament de la Covid-19

Es tracta d’antiretrovirals per tractar la malària indicats en els inicis de la pandèmia i que després van ser substituïts per altres tractaments i fàrmacs més eficaços per combatre la COVID-19

El Servei de Farmàcia de l'Hospital Esperit Sant farà una donació de més de 5.000 comprimits del fàrmac Kaletra comp 200/50 mg (Lopinavir/Ritonavir) a l'Associació SOS Psicosis que treballa amb diferents centres sanitaris de Filipines. Aquesta iniciativa es durà a terme mitjançant el Servei de Farmàcia de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, que ha estat el centre que ha promogut aquesta iniciativa.

Durant els primers moments de la pandèmia alguns estudis apuntaven a que els fàrmacs antiretrovirals i antimalàrics podrien ser efectius contra el coronavirus, però posteriorment, es va descartar aquesta hipòtesis i aquests fàrmacs es van substituir per altres tractaments.

 Molts centres es van trobar amb uns estocs sobredimensionats d'aquest tipus de fàrmacs i, des de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, es va contactar amb diferents organitzacions que els poguessin utilitzar. Finalment la donació de tots aquests medicaments es farà a través de l'Associació SOS Psicosis a centres hospitalaris de Cebu i Manila, a Filipines.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter