Prevenció de riscos en la mobilització de pacients

L’objectiu del curs és donar pautes i recomanacions d’higiene postural per tal de realitzar una mobilització adequada dels pacients ingressats

L'Àrea de Seguretat  Salut Laboral i l'equip de Fisioteràpia de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant han reprès la formació específica adreçada als professionals de l'Hospital que fan transferències o mobilitzacions de pacients.

Els trastorns musculoesquelètics en el sector sanitari constitueixen un dels principals problemes de salut entre el personal que mobilitza pacients amb dificultats motores, i les lesions dorsolumbars són les més freqüents.

El curs té com a objectiu principal donar pautes i millorar la higiene postural dels professionals que fan mobilitzacions de pacients i reduir el risc de sobrecàrrega biomecànica i les malalties i lesions conseqüents. A més, també es busca incrementar la qualitat assistencial, la seguretat i la dignitat en el tracte als pacients. Passat l'estiu està previst programar més més sessions d'aquesta formació.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter