L’Hospital col·labora amb el Programa ‘Sempre Acompanyats’, de suport a la gent gran

Es tracta d’una iniciativa que pretén donar resposta a les situacions de soledat no desitjada de la gent gran

Des de l'Hospital Esperit Sant col·laborem de manera activa amb el programa 'Sempre Acompanyats' que està impulsat per la Creu Roja i la Fundació Bancària la Caixa i que també compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Sempre Acompanyats està implantat en diferents municipis i la principal funció d'aquest programa és intervenir en la soledat de les persones grans a múltiples nivells, sensibilitzar la població i conscienciar de la problemàtica de la soledat no volguda en les persones grans. El voluntariat fa una feina excepcional, ja que treballa amb la intenció de tornar a introduir les persones que pateixen la soledat o el risc d'aïllament en la comunitat.

Una de les principals accions és oferir una sèrie d'oportunitats perquè les persones siguin capaces de gestionar les seves relacions i la seva pròpia soledat, promovent l'apoderament, treballant amb les comunitats i impulsant processos de participació social.

El programa Sempre Acompanyats posa èmfasi en la importància dels Grups Socials d'Acció, des de centres de salut i hospitals fins a entitats socials com la Creu Roja i centres cívics, ja que milloren la implicació de la ciutadania, així com la sensibilització cap als grups més vulnerables.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Taula informativa sobre el programa a la FHES