En 9 de cada 10 dels pacients hospitalitzats s’aconsegueix pal·liar el dolor agut

L’acurat seguiment del dolor que realitza el personal d’infermeria de la FHES aconsegueix controlar el dolor en un 90% dels pacients ingressats a planta

Avui, 15 de setembre la Fundació Hospital de l'Esperit Sant commemora el Dia Institucional de la Prevenció del Dolor, en el marc de la campanya La Seguretat és cosa de tots. L'objectiu d'aquesta jornada és conscienciar a professionals i pacients sobre la necessitat de controlar el dolor tant quirúrgic com crònic.

La FHES compta des de l'any 2018 amb el Grup de Treball del Dolor que té com objectiu promoure i millorar les pràctiques clíniques en la detecció i gestió del dolor de forma segura i eficient. En aquest sentit les dades del darrer tall de prevalença fet a les plantes d'hospitalització durant aquest 2021 mostren que s'ha aconseguit afavorir el control de la sensació de dolor en un 90% dels pacients a qui s'ha fet l'avaluació del test EVA.

Aquesta disminució del dolor s'aconsegueix gràcies les tècniques d'anestèsia locoregional de llarga durada per neutralitzar la transmissió nerviosa de la zona intervinguda i gràcies a la intensa tasca de seguiment del dolor realitzada per part del col·lectiu d'infermeria. Cal destacar que la majoria de professionals d'infermeria d'hospitalització han rebut formació específica sobre el control del dolor.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

El test EVA s'utilitza per avaluar el dolor dels pacients