L’Hospital de l’Esperit Sant promou l’ús segur del medicaments entre els pacients ingressats

Avui, 17 de novembre la Fundació Hospital de l'Esperit Sant commemmora el Dia Institucional de l'ús segur del medicament, en el marc de la campanya La Seguretat és cosa de tots. L'objectiu d'aquesta jornada és conscienciar a professionals i pacients sobre la importància que té la implicació de tots per garantir una medicació precisa i segura.

Els errors de medicació poden tenir lloc a moltes de les fases del procés de medicació del pacient, des de la prescripció i la dispensació fins l'administració o la monitorització. Aquests errors no només suposen un perjudici per a la salut del pacient i un cost per a les institucions, sinó que també poden afectar la confiança del pacient en els sistemes de salut. La millor manera de corregir-los és l'aplicació d'una estratègia multimodal enfocada a la prevenció i a l'educació.

Una de les àrees estratègiques per a prevenir els errors de medicació són les bones pràctiques en l'administració de medicaments. Per a aconseguir-ho, és important involucrar el personal d'infermeria per actuar de forma proactiva i ser una barrera antierrors abans d´administrar el medicament.

D'altra banda també és essencial el paper del pacient a l'hora de fer un ús segur del medicament i en aquest sentit és clau l'educació sanitària. Durant els propers dies les infermeres d'hospitalització i l'equip de farmàcia de l'Hospital impulsaran una campanya adreçada als usuaris en què els donaran consells per evitar errors de medicació i aconseguir una major adherència dels tractaments prescrits. En aquest sentit es repartiran díptics informatius per conscienciar els pacients de la importància de fer un ús segur dels medicaments que es prescriuen.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

La seguretat en l'administració i dispensació de medicaments és una de les prioirtats del col·lectiu d'infermeria
El Servei de Farmàcia de l'Hospital vetlla per aconseguir la màxima seguretat en l’ús del medicament a cada etapa del procés farmacoterapèutic.