25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Durant el darrer any l'Hospital ha atès 36 casos per violència de gènere

Aquest 25 de novembre es torna a posar sobre la taula la necessitat de conscienciar la societat sobre la violència exercida contra les dones. En el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones la Fundació Hospital de l'Esperit Sant se suma a la crida per acabar amb aquesta xacra.

Des del 25 de novembre del 2020 fins avui des del servei d'Urgències de l'Hospital s'han atès un total de 36 casos per violència de gènere. Aquesta xifra és inferior a la de l'any anterior en què es van atendre 56 casos. La majoria dels casos són dones i el 50% de les persones ateses tenen entre 18 i 50 anys.

La sensibilització dels professionals sanitaris és clau a l'hora d'actuar enfront la prevenció i la detecció dels casos, i en l'atenció i recuperació de les dones que pateixen situacions de violència. Des de la Unitat de Treball Social s'ofereix acompanyament i orientació per aquests casos, i se'ls hi facilita la informació sobre els recursos disponibles i els punts d'atenció existents.

L'Hospital: espai lliure de violències masclistes

Des de la Comissió Paritària d'Igualtat de la FHES s'està revisant i actualitzant el protocol de prevenció i actuació davant l'assetjament sexual i l'assetjament per raó de gènere i diversitat sexual (LGTBI+).

La violència en el lloc de treball, en qualsevol de les seves manifestacions, és una problemàtica general que no entén de fronteres polítiques i culturals, ni sectors econòmics, ni d'entorns laborals ni de categories professionals, i s'ha convertit en un important repte psicosocial.

En un dia tan significatiu com aquest, el nostre centre vol reafirmar el seu compromís amb la igualtat efectiva entre dones i homes alhora que expressa el seu rebuig a qualsevol comportament contrari a la llibertat, dignitat i integritat física i psíquica de les persones treballadores, usuàries, proveïdores i de qualsevol persona vinculada a la institució.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter