La FHES participa en el projecte 'Memòries d'una pandèmia' impulsat pels museus d’història i d’etnologia de Catalunya

Surt a la llum 'Memòries d'una pandèmia', el resultat final d'un projecte de participació ciutadana impulsat per la Xarxa de Museus d'Història i Monuments de Catalunya i la Xarxa de Museus d'Etnologia de Catalunya.

La Fundació Hospital de l'Esperit Sant, en col·laboració amb el Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet, és una de les organitzacions que ha participat en la cessió de part del material audiovisual que es va generar durant els primers mesos de pandèmia.

La campanya de recollida de documents, vídeos, imatges i objectes materials per testimoniar el pas de la COVID-19 al nostre territori, va iniciar-se el març de 2020 i va allargar-se fins a l'abril de 2021. El resultat d'aquesta crida es materialitza en cinc càpsules audiovisuals recollides a la pàgina web memoriespademia.cat.

La pandèmia suposa un gran repte pels museus, ja que qüestiona la mateixa existència de la institució com a servei de la societat obert al públic. El projecte 'Memòries d'una pandèmia' sorgeix d'aquesta conjuntura històrica amb la voluntat de materialitzar les vivències de la societat en un moment especialment crític, preservant la memòria testimonial i creant així un espai de resiliència.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Enllaços relacionats

Des de l'Hospital hem aportat imatges i audiovisuals recollits durant la primera onada de la pandèmia