L’ Hospital Esperit Sant incorpora a la seva oferta de serveis la cirurgia reconstructiva de la uretra

Des de fa uns mesos el Servei d'Urologia de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant ha incorporat la cirurgia reconstructiva de la uretra entre els procediments quirúrgics que formen part de la seva cartera de serveis.

L'estenosi uretral, és una patologia freqüent a la pràctica diària de l'uròleg i es refereix a la disminució de calibre uretral que té com a conseqüència símptomes urinaris predominantment obstructius, infeccions d'orina o la retenció urinària. Es tracta d'una patologia amb múltiples causes i amb un tractament en molts casos complexe.

En total a la FHES ja s'han intervingut un total d'onze pacients i s'han aconseguit molt bons resultats. En la visita posterior a la intervenció han millorat els paràmetres de la prova de la fluxometria i ,en un 90% dels casos, han millorat la seva qualitat de vida.

La incorporació d'aquesta intervenció està emmarcada en la Unitat Funcional d'Urologia de Santa Coloma, creada l'any 2013. Aquesta aliança entre la Fundació Hospital de l'Esperit Sant i l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol neix amb l'objectiu de millorar la qualitat i l'eficiència dels dos serveis i apropar l'assistència sanitària especialitzada als pacients colomencs, evitant derivacions innecessàries al centre badaloní.

L'Hospital estableix acords de cooperació amb d'altres organitzacions amb les quals té interessos comuns per tal de millorar o ampliar les seves capacitats i competències organitzatives, tècniques i econòmiques. Aquest treball en xarxa permet a la FHES millorar la seva eficiència  sense comprometre en cap cas la seva identitat jurídica i la seva independència.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

El Dr. Sergi Bernal col·labora amb l'equip d'urologia de la FHES