L’Hospital de l’Esperit Sant posa en marxa un nou servei de consulta del sòl pelvià postpart

La detecció de les disfuncions i la rehabilitació precoç del sòl pelvià és una mesura eficaç per a la prevenció i/o disminució de les possibles conseqüències

Des d'aquest mes de maig el Servei de Ginecologia i Obstetrícia de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant compta amb un nou servei de consulta del sol pelvià que està adreçat a totes les dones que han tingut un fill a l'hospital.

L'objectiu d'aquest nou servei és oferir una primera visita de valoració i examen individualitzat a cada pacient, detectar si hi ha alguna patologia específica del sol pèlvic i, al mateix temps, dissenyar un programa específic d'exercicis.

Després del naixement del nadó, i passada la quarantena, és un moment en el que el cos està especialment vulnerable a l'aparició de disfuncions com la incontinència urinària, els prolapses i els dolors en les relacions sexuals (o dispareunies), entre altres.

S'estima que un 20% de les dones que han donat a llum pateixen d'alguna disfunció a la zona perianal i això és degut als diversos canvis que el cos ha experimenta durant l'embaràs i el part. En aquest sentit la valoració, detecció precoç i la  restauració del sòl pelvià i els òrgans que conté (bufeta úter i recte) és una de les eines bàsiques per garantir una vida saludable en el futur. Fent una prevenció adequada és possible preservar l'estat idoni d'aquesta part del cos especialment vulnerable durant l'embaràs i el part.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

S'estima que un 20% de les dones que han donat a llum pateixen d'alguna disfunció a la zona perianal