Celebrem el Dia Mundial d’Higiene de Mans

Recordem la importància de mantenir una correcta neteja de les mans per reduir infeccions

Cada 5 de maig se celebra el Dia Mundial de la Higiene de les Mans. La  campanya impulsada per l'OMS des del 2009 pretén reduir i prevenir les infeccions relacionades amb l'assistència sanitària mitjançant la mesura senzilla i eficaç de la higiene de les mans.

Eguany, amb el lema "Uneix-te a la seguretat de l'atenció sanitària: renta't les mans!", es vol fer èmfasi en el fet que la higiene de mans se suma a la cultura i al clima de seguretat dels centres sanitaris; és més encara, també a l'inrevés, una cultura de qualitat i seguretat competent no pot deixar d'encoratjar que tothom es renti les mans tants cops com sigui necessari i amb els productes idonis.

Higiene de Mans Challenge

Per promoure la correcta higiene de mans entre els sanitaris, el Grup de Treball ha impulsat un concurs de vídeos entre els professionals de l'Hospital de l'Esperit Sant.  A l'hora decidir l'equip guanyador, el jurat ha valorat l'originalitat de l'audiovisual i la tècnica d'higiene de mans. El vídeo que ha aconseguit el primer premi del concurs Higiene de Mans Challenge ha estat l'audiovisual realitzat per l'equip del Servei d'endoscòpies.

D'altra banda, durant la jornada institucional, representants del Grup de Treball d'Higiene de Mans han fet un ronda entre els diferents serveis i unitats de l'Hospital per consolidar la pràctica professional de la higiene de mans com a decisiva per a la salut, perquè es mantingui en el temps i sigui prioritària per aconseguir una actuació eficaç en el punt d'atenció, un espai que reuneix tres elements: el pacient, el treballador sanitari i l'atenció o tractament que implica el contacte amb el pacient o el seu entorn.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Els professionals de la FHES, implicats amb el Dia Mundial de la Higiene de Mans