Jornada d’humanització de l’assistència sanitària a la FHES

L’objectiu de la jornada és disposar d’un fòrum de divulgació i debat des d’on promoure la cultura d’humanització entre usuaris, pacients i professionals.

Aquest dilluns s'ha celebrat la primera Jornada d'Humanització de l'assistència sanitària a la Fundació Hospital de l'Esperit Sant. La sessió, que ha comptat amb la presència de més de 80 professionals, ha estat organitzada per la Direcció d'Infermeria i neix amb la voluntat de donar a conèixer i posar en valor algunes de les experiències d'humanització que s'estan duent a terme a les diferents unitats i serveis de l'organització.

La conferència inaugural ha anat a càrrec del Sr. Benjamín Yánez, infermer del Servei d'Urgències Hospitalari del Hospital d'Alta Ressolució de Benalmádena, a Málaga i coordinador del projecte HUrgencias para la humanización. Yánez ha parlat de la importància de tenir en compte l'experiència del pacient i la dels propis professionals sanitaris i també ha explicat que valors com l'escolta activa o l'empatia ajuden a l'hora de dur a terme una gestió més humana de l'activitat assistencial.

A continuació diferents professionals de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant han volgut compartir la seva experiència amb alguns projectes de la seva activitat assistencial vinculades al concepte d'humanització en una taula rodona que ha estat moderada pel Dr. Joan Ribas. Jaume Garcia, membre del Grup Prosomnium ha explicat la tasca que fan des del Grup de Treball per afavorir el descans del pacient; la llevadora, Alejandra Calderón, ha exposat  com treballen l'atenció al part des del Servei de Ginecologia i Obstetrícia; Rosa Ortuño, infermera de l'àrea ambulatòria, ha parlat sobre les consultes personalitzades que realitzen des del servei d'endoscòpies.

La jornada també ha comptat amb la participació de la Mar Casponsa, Dietista-Nutricionista d'Aracasa, que ha explicat com treballen des del servei de cafeteria de l'hospital la personalització de les dietes entre els pacients; finalment, l'Eugeni Barquero, referent d'humanització de la FHES ha presentat la tasca que estan fent des del Grup de Promoció de la Salut del Servei d'Urgències de l'Hospital.

Durant la cloenda de l'acte, que ha anat a càrrec de l'Àngels Fernández, directora d'Infermeria i Operacions, s'ha projectat un vídeo elaborat pel grup de teatre local SUperARTE de Carro de Baco.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Taula roda sobre activitats dels professionals de la FHES vinculades amb el concepte d'humanització
Benjamin Yañen, coordinador del projecte Hurgencias para la Huamanización