L’Hospital de l’Esperit Sant ja ha fet 18 extraccions de còrnies en un any

L’acompanyament dels professionals al donant i a la família és clau per a explicar tot el procés de la donació i quins en són els beneficis

Professionals de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant van començar a implantar, ara fa un any, el protocol d'actuació que recull el procediment a seguir en cas que un difunt sigui donant o que la família vulgui procedir a fer una donació de còrnies. Durant aquests primers 12 mesos s'han aconseguit un total de 18 donacions.

Actualment l'equip del Grup de Treball de Donació de Teixits, format per 20 professionals, analitza els possibles donants i, en cas d'èxitus (mort), avisa el Donor Center (equip especialitzat del Banc de Sang i Teixits) perquè en faci l'extracció. En una segona fase l'equip preveu formar-se per a poder agilitar el procés i fer ells mateixos les extraccions, amb què s'evitaria una demora a la família després del traspàs del pacient donant.

La sensibilització en aquesta matèria s'ha estès a la resta del personal sanitari de l'organització i s'ha aconseguit que en aquest primer any es faci l'avaluació a 114 pacients que estaven en situació de final de vida. Dels pacients avaluats, un 39% complien criteris de donació i en un 63,5% dels casos, es va acceptar la donació.

Dia Institucional de la Donació de Còrnia

Amb motiu del Dia del Donant, la Fundació Hospital de l'Esperit Sant ha organitzat una jornada institucional destinada a la Donació de Còrnia en què professionals del Grup de Treball de Donació de Teixits han muntat una taula al vestíbul del centre adreçada als usuaris des d'on han fet accions de sensibilització sobre el procés de donació.

D'altra banda, també s'han organitzat diferents sessions informatives adreçades als professionals de la FHES amb l'objectiu de donar a conèixer la tasca que fa el grup i el protocol que recull el procediment a seguir des de la detecció del pacient fins l'extracció.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Taula informativa sobre la donació de còrnies
Fer accions de sensibilització entre els usuaris és clau per aconseguir incrementar les donacions