Campanya de sensibilització interna promoure el bon tracte a les persones grans

Un dels objectius del Pla de Salut és impulsar mesures pel benestar de la gent gran i lluirat contra les conductes edatistes en l'àmbit de la salut

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'edatisme, la discriminació per motiu d'edat, és la tercera causa de desigualtat al món, després del racisme i el masclisme.

Des de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant hem posat en marxa una campanya de sensibilització adreçada als professionals del centre per promoure el bon tracte cap a les persones grans. L'objectiu és obrir els ulls davant la discriminació per raó d'edat, omnipresent i arrelada a les nostres institucions i relacions, i parar-nos a reflexionar sobre la nostra conducta com a professionals de l'àmbit de la salut.

Els referents d'humanització de la FHES han simulat ser visitadors d'un laboratori que s'han passejat  per els diferents serveis de l'Hospital per donar a conèixer un nou fàrmac "Respectin" que serveix per combatre els estereotips relacionats amb l'edat avançada. També els han fet entrega d'un bolígraf i d'un díptic amb consells per lluitar contra l'edatisme:

  • Reconèixer la singularitat
  • Respectar desitjos i preferències
  • Assegurar el Dret a la Intimitat i la confidencialitat
  • Escoltar donant valor
  • Utilitzar un llenguatge clar i entenedor
  • Acabar amb l'edatisme; la vellesa no és una malaltia
  • Eliminar la infantilització

Aquesta iniciativa és una de les actuacions emmarcades dins del Pla d'Humanització que s'està impulsant des de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant amb l'objectiu de fer avançar l'hospital cap a una atenció cada vegada més centrada en la persones.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Els referents d'huimanització han simulat ser visitadors mèdics
L'edatisme és la tercera causa de discrimnació,després del racisme i el masclisme