Reunió de coordinació entre el Servei de Ginecologia de la FHES i l’ASSIR de Santa Coloma de Gramenet

Avui ha tingut lloc una reunió de coordinació entre l'Hospital i l'ASSIR (Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva) de Santa Coloma de Gramenet.  A la trobada han participat la cap Cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant, Judith Lleberia; la responsable de la sala de parts Lorena Màrmol i les coordinadores de l'ASSIR de l'Institut Català de la Salut, Núria Sitjà (llevadora) i  Júlia Mitjans (obstetraginecòloga).

Durant la reunió s'han abordat diferents aspectes del Programa d'Atenció a la Dona que s'està treballant des de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant entre els quals destaquen el nou servei de consulta del sòl pelvià postpart, posat en marxa ara fa 5 mesos, i les noves tècniques i procediments que s'estan duent a terme en l'àmbit de la ginecologia.

També s'ha explicat que amb l'actualització del pla de naixement del centre la voluntat de la FHES és oferir una atenció al part personalitzada, segura, de qualitat i proximitat fomentant la participació de la mare durant tot el procés de donar a llum. En aquest sentit també s'ha fet un balanç molt satisfactori de les sessions informatives d'atenció al part represes a l'Hospital el passat mes de febrer.

Un altre dels aspectes que s'ha tractat és l'èxit del programa d'alta precoç al que es poden acollir les dones de manera voluntària amb l'objectiu de reduir l'estada hospitalària de les dones i els bebès després d'un part. L'alta precoç postpart a la FHES té lloc gràcies a la coordinació del seu Servei de Ginecologia i Obstetrícia; el Servei de Pediatria de l'Hospital Germans Trias, amb qui la FHES manté una aliança per oferir cobertura integral en el Servei de Neonatologia; i les llevadores de l'ASSIR de Santa Coloma de Gramenet, que són les encarregades del seguiment de la mare i el nadó, primer a casa i després al CAP.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter