‘Medicació Sense danys’, lema del Dia Mundial de la Seguretat del Pacient, 2022

El proper dia 17 de setembre se celebra el Dia Mundial de la Seguretat del Pacient i la campanya d'enguany, sota el lema 'Medicació «Medicació sense danys», fa una crida a les parts interessades perquè donin prioritat i prenguin mesures primerenques en les àrees clau associades a danys significatius als pacients causats per pràctiques de medicació poc segures.

Des de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant ens volem adherir a aquets Dia Mundial que se celebra perseguint els següents objectius:

  1. AUGMENTAR la conscienciació mundial sobre l'elevada càrrega de danys derivats d'errors de medicació i pràctiques de medicació poc segures, i ADVOCAR per una acció urgent per millorar la seguretat de la medicació.
  2. IMPLICAR les principals parts interessades i els associats en els esforços per prevenir els errors de medicació i reduir els danys relacionats amb la medicació.
  3. EMPODERAR els pacients i les famílies perquè s'impliquin activament en l'ús segur dels medicaments.
  4. AMPLIAR l'aplicació del repte mundial de l'OMS per la seguretat del pacient: Medicació sense danys.

Per tal d'empoderar els pacients i les famílies perquè s'impliquin activament en l'ús segur dels medicaments durant aquests dies s'han distribuït fulletons entre els pacients hospitalitzats i entre les consultes i les sales d'espera.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

La Dra. Calero dona instruccions sobre la medicació a una pacient abans de donar-li l'alta
Es presenten els Moments Clau per a la utilitzatció dels medicaments