Campanya per fomentar l’ús prudent d’antibiòtics

L’any 2050, les resistències antimicrobianes seran una de les primeres causes de mortalitat al món

Amb motiu del dia europeu de l'ús prudent dels antimicrobians, que es celebra cada 18 de novembre, des del grup de treball PROA i infecció nosocomial de la Societat Catalana de Malalties infeccioses i Microbiologia Clínica (INPROA-cat) s'ha impulsat una campanya divulgativa adreçada a tots els centres hospitalaris de Catalunya.

Des de la Fundació Hospital de l'Esperit sant ens sumem a la campanya que té per  eslògan  "Aturem la Pandèmia silenciosa de les resistències antimicrobianes. Més no és millor" i que pretén sensibilitzar els professionals sanitaris de l'impacte que té fer un ús inapropiat o innecessari d'antibiòtics ja que és el principal factor de risc pel desenvolupament de microorganismes multirresistents.

A la FHES el Grup de Treball PROA (Programa d'Optimització de l'ús dels Antibiòtics)  depèn de la CIPPA i està representat per un metge amb expertesa en el camp de les infeccions, una farmacèutica formada en els PROA i una microbiòloga. Un dels objectiu del grup fomentar les millors pràctiques entre els professionals per evitar que la resistència als antibiòtics segueixi apareixent i propagant.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Durant aquesta setmana s’han distribuït pòsters, flyers i xapes amb l’eslògan de la campanya entre els professionals.