Exercicis per millorar el sistema de l’equilibri

Durant el 2022 el servei d’Urgències de la FHES va atendre més de 650 pacients amb problemes relacionats amb el vertigen

L'equip del Servei d'Otorrinolaringologia de l' Hospital de l'Esperit Sant ha editat un seguit de videotutorials amb exercicis de rehabilitació vestibular adreçats als pacients que necessiten millorar el sistema de l'equilibri.

El vertigen és una sensació de mareig que impedeix al pacient realitzar les seves activitats diàries arribant a provocar, en moltes ocasions, incapacitat. Es tracta d'una patologia amb una alta prevalença que es pot donar des de la infància fins a la tercera edat. És important diagnosticar el problema i tractar-lo al més aviat possible, perquè si es converteix en una malaltia crònica pot causar complicacions greus com l'ansietat o la depressió.

La rehabilitació vestibular ajuda a les persones que pateixen de trastorns de vertigen, de mareig i d'equilibri per una alteració del sistema vestibular. El sistema vestibular inclou l'oïda interna i algunes regions del cervell.

És fonamental ser constant en la realització dels exercicis i seguir les instruccions correctament i és per això que els professionals de l'equip d' Otorrino de la FHES han elaborat uns vídeos que mostren pas a pas com fer els exercicis. Concretament s'han elaborat dos vídeos amb exercicis de rehabilitació vestibular (nivell bàsic i avançat) i un altre amb els exercicis anomenats Brandt-Daroff, per tractar el vertigen paroxístic posicional benigne

Tot i que les activitats s'expliquen a la consulta, s'oferirà als pacients un paquet de material didàctic per acompanyar-los en el seu procés de rehabilitació. Durant el 2022 el servei d'Urgències de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant va arribar a atendre un total de 655 pacients amb problemes relacionats amb el vertigen.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter