La satisfacció dels usuaris del Servei d’Urgències es troba per sobre de la mitjana dels hospitals catalans

La informació que reben els familiars i acompanyants i les condicions del lloc en què els pacients són atesos són alguns dels elements que més han millorat

Els usuaris que l'any passat van rebre atenció al Servei d'Urgències a la Fundació Hospital de l'Esperit Sant valoren la seva satisfacció al respecte amb un nota de 7.34  segons l'enquesta periòdica realitzada pel Departament de Salut, una xifra que se situa per sobre de la mitjana dels hospitals de Catalunya, que és en un 6,81.

Un 76,2% dels usuaris enquestats va manifestar que tornaria a venir al servei d'urgències de l'Hospital. Aquesta dada també està per sobre de la mitjana de Catalunya en què la fidelització és del  68,6%.

Milloren respecte del 2019, i estan per sobre dels resultats de Catalunya, alguns aspectes relatius a la informació que reben els acompanyants i els familiars durant el temps d'espera. En aquest sentit cal destacar la posada en marxa de l'aplicació que informa, en temps real,  als acompanyants del punt d'atenció en què es troben els pacients que estan ingressats a l'àrea d'urgències. Respecte l'enquesta anterior també milloren alguns dels aspectes relatius a la coherència i claredat de la informació que els metges i metgesses ofereixen als pacients sobre la malaltia.

Un altre dels indicadors que millora respecte l'anterior enquesta i que també se situa per sobre de la resta d'Hospitals és la valoració del lloc on els pacients van estar mentre eren atesos. Un 83% dels enquestats valora com a bones o molt bones les condicions de l'espai d'atenció mentre que la mitjana catalana se situa en un 71%.

Els pacients atesos al Servei d'Urgències de la FHES també fan una valoració molt positiva del tracte personal, tant dels metges i metgesses com dels portalliteres. Pel que fa al tracte rebut per part del personal d'infermeria se situa per sobre de la mitjana de Catalunya.

Alguns dels indicadors que han rebut consideracions més negatives que en el global de Catalunya són indicadors relatius a la intimitat a l'hora de donar la informació i les explicacions a l'hora d'explicar els motius de l'ingrés al centre. En aquest sentit la Direcció d'Infermeria, en el marc del Pla d'Humanització, ja està treballant per millorar els espais de l'Hospital destinats a oferir informació a pacients i familiars i a millorar la informació que els professionals donen a l'alta.

Enquestes de satisfacció permanents per SMS

Des d'aquest mes de febrer la FHES ha incorporat enquestes de satisfacció permanents per conèixer l'opinió sobre l'experiència rebuda dels pacients que han estat atesos a l'àrea d'urgències. Per mitjà d'un SMS, que els usuaris rebran 24 hores després de l'alta, podran accedir a una enquesta digital des del seu telèfon i respondre a un seguit de preguntes molt curtes i  visuals que han estat dissenyades per la Unitat d'Atenció a l'Usuari

Conèixer l'opinió, preferències i grau de satisfacció dels usuaris, els pacients i els seus familiars ajuda a l'Hospital a créixer i adaptar-se a les necessitats i expectatives de les persones que atén. A més de mesurar el grau de satisfacció dels serveis, els qüestionaris ajuden també a identificar oportunitats de millora. En aquest sentit aquestes enquestes se sumen a les que ja disposa l'Hospital en els àmbits d'Hospitalització, Diagnòstic per la Imatge i Bloc Quirúrgic.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Entrada de la porta d'Urgències de la FHES
Triatge del Servei d'Urgències
Passadís del Servei d'Urgències