Impulsem l´ús de codis QR per millorar l’accés a la informació professional

Els codis QR permeten obtenir informació de manera ràpida, oferint així ajuda als professionals a les seves necessitats de formació i informació a través del telèfon mòbil

La Direcció d'Infermeria de la FHES ha impulsat un nou projecte innovador anomenat INF-QR que utilitza la tecnologia de codis QR per aproximar el coneixement al lloc de treball dels professionals d'infermeria de l'Hospital de forma ràpida, eficient i accessible.

Inf-QR està compost per una col·lecció de vídeos formatius de diversos procediments i tècniques d'infermeria que han estat elaborats pels propis professionals i que estan basats en les activitats diàries que desenvolupen les infermeres de la FHES en la seva tasca habitual.  L'objectiu és que aquests tutorials siguin utilitzats com a guia útil i pràctica per aplicar aquests procediments, orientar els professionals d'infermeria de nova incorporació i unificar criteris d'actuació per evitar la variabilitat de les intervencions en la pràctica assistencial.

A aquests vídeos s'hi pot accedir mitjançant els codis QR que s'han col·locat sobre els diferents instruments i equipaments o en els llocs estratègics de l'Hospital. En total s'han produït una vintena de vídeos que tracten temes relacionats amb diferents procediments que tenen com a missió promoure la cultura de seguretat i fer accessible els protocols d'infermeria relacionats amb l'atenció sanitària i la Seguretat dels Pacients.

Des de la Unitat de Sistemes d'Informació s'ha desenvolupat un repositori que integra els diferents codis QR que s'aniran desenvolupant en el marc d'aquest projecte innovador.  L' ús de codis QR en els processos de gestió d'informació i de l'aprenentatge pot ser una manera eficaç de de simplificar i accelerar els processos d'atenció assistencial i, d'aquesta manera,  millorar l'experiència del pacient.

Microsoft Power BI

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Inf-QR està compost per una col·lecció de vídeos formatius de diversos procediments i tècniques d'infermeria que han estat elaborats pels propis professionals