La FHES posa en marxa una experiència de gamificació entre els professionals per promoure el descans dels pacients

S’ ha editat un pòster que és resultat de la gamificació impulsada pel grup que promou el descans dels pacients

Amb motiu del Dia Mundial del Son, que se celebra avui 17 de març, el Grup de Treball ProSomniuM ha editat un pòster que és el resultat d'una iniciativa de gamificació que es va posar en marxa a finals de l'any 2022.

En total van participar  56 professionals que, en equip, van haver d'organitzar les tasques del col·lectiu d'infermeria durant diferents torns de treball de manera que s'aconseguís millorar i afavorir el descans dels nostres pacients hospitalitzats.

La gamificació com a estratègia de sensibilització i aprenentatge

A través de la gamificació, es poden crear experiències d'aprenentatge i de sensibilització més engrescadores i interactives que fomentin la participació i l'interès dels professionals.

En aquest sentit des del Grup de treball ProSomniuM s'ha realitzat un qüestionari entre tots els participants del joc en què han contestat un 90% dels professionals. La valoració que han fet de l' experiència ha resultat molt positiva. Un 98% consideren que fomenta el treball en equip i un 96% que resulta eficaç per millorar.

D'altra banda, un 71% opina que el joc els ha ajudat a plantejar les decisions professionals des d'un pensament més positiu  i  un 63% afirma que, després de la intervenció, van dur a terme algunes de les modificacions que havien plantejat a l'activitat grupal.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter