L’Hospital edita un vídeo amb pautes i exercicis per a pacients que tenen osteoporosis

L'exercici és una part important en el tractament de l'osteoporosi, ja que ajuda a millorar la força i la densitat òssia, així com a prevenir caigudes i fractures

L'equip de Fisioteràpia i Rehabilitació de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant ha editat un vídeo que recull un seguit de pautes i recomanacions per a pacients que tenen osteroporosis o que tenen risc de ternir-ne.

L'osteoporosi és una malaltia que afecta els ossos, causant una disminució de la seva densitat i força. Això pot fer que els ossos es trenquin o es fracturin més fàcilment. La incidència de l'osteoporosi és més alta en dones que en homes, i augmenta amb l'edat.

És una malaltia que està considerada com una pandèmia en augment, ja que al voltant del 50% de les dones i el 20% dels homes tindran una fractura per fragilitat durant la seva vida. Aquestes fractures disminueixen de manera significativa la qualitat de vida i algunes d'elles, com la fractura vertebral i de maluc, l'esperança de vida posterior.

És important fer una detecció precoç de l'osteoporosi per prevenir fractures i altres complicacions. Les proves d'escàner òssia, com la densitometria òssia, poden ajudar a determinar la densitat òssia i el risc de fractures. El tractament pot incloure canvis en l'estil de vida, com ara una dieta saludable i exercici físic regular, així com medicaments per augmentar la densitat òssia i reduir el risc de fractures.

L'exercici és una part important en el tractament de l'osteoporosi, ja que ajuda a millorar la força i la densitat òssia, així com a prevenir caigudes i fractures però és important consultar amb un professional de la salut abans de començar qualsevol programa d'exercici per assegurar-se que és segur i apropiat per a la seva condició.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

El cap de Fisioteràpia i Rehabilitació, Lluís Puig, ha elaborat una sèrie de pautes i exercicis que poden ajudar als pacients a millorar la seva patologia.