L'Hospital de l'Esperit Sant instal·la un nou mamògraf 3D d'última generació

Disposar de la mamografia amb contrast permetrà millorar la sensibilitat diagnòstica en pacients amb alguna sospita de lesió que no sigui visible en la mamografia convencional.

El Servei de Diagnòstic per la Imatge de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant ha incorporat al seu equipament un mamògraf digital 3-D d'alta resolució que, a més de la imatge 3D (tomosíntesi) i de la mamografia amb contrast, incorpora la capacitat de realitzar biòpsia per estereotàxia amb contrast.


El nou mamògraf avançat permetrà als professionals de la FHES dur a terme mamografies amb una gran resolució i, al mateix temps, utilitzar un mitjà de contrast que millorarà la visibilitat de les àrees sospitoses en les imatges. Això és fonamental per a la detecció de tumors i anomalies que podrien ser menys evidents en les mamografies convencionals.


Una característica revolucionària d'aquest sistema és la capacitat de fer biòpsies guiades per imatge amb contrast. Això significa que els professionals poden prendre mostres de teixit sospitós que capten contrast amb una gran precisió.


Junt amb el mamògraf, també s'ha incorporat un aparell de biòpsia assistida per buit (BAV), un dispositiu que combina aspiració amb buit, juntament amb una agulla de més gruix que la biòpsia amb agulla (BAG) convencional, i amb un disseny que permet obtenir fragments o mostres de la lesió de la mama més grans, en major quantitat i de millor qualitat.


És una tècnica de biòpsia més fiable, ja que, en assolir una quantitat més gran de mostres de millor qualitat, el diagnòstic és més segur i planteja menys dubtes en lesions que poden ser difícils d'estudiar. És possible extirpar completament una lesió sense necessitat d'operar, és a dir, es pot utilitzar per a tractament no quirúrgic de determinades lesions mamàries.


Tot això comporta una millora en la tecnologia de diagnòstic per imatge en la detecció i diagnòstic de càncer de mama que reflecteix el compromís de l'Hospital de l'Esperit Sant en proporcionar atenció mèdica de més qualitat i contribuirà a millorar la salut de les dones de la comunitat. 

Compartir a Facebook Compartir a Twitter