Ens sumem al Dia Europeu de l’Ús Prudent d’Antibiòtics

El lema d'enguany és "Sense simptomatologia del tracte urinari, no maltractis"

Cada 18 de novembre se celebra el Dia Europeu de l'Ús Prudent d'Antibiòtics i des de la FHES ens sumem a aquesta jornada un any més per conscienciar sobre l'amenaça que la resistència als antibiòtics suposa per a la salut pública.

Des del grup de treball PROA i infecció nosocomial de la Societat Catalana de Malalties infeccioses i Microbiologia Clínica (INPROA-cat) s'ha impulsat una campanya divulgativa adreçada a tots els centres hospitalaris de Catalunya sota el lema  "Sense simptomatologia del tracte urinari, no maltractis" i que pretén sensibilitzar els professionals sanitaris de l'impacte que té fer un ús inapropiat o innecessari d'antibiòtics ja que és el principal factor de risc pel desenvolupament de microorganismes multirresistents.

A la FHES el Grup de Treball PROA (Programa d'Optimització de l'ús dels Antibiòtics)  depèn de la CIPPA i està representat per un metge amb expertesa en el camp de les infeccions, una farmacèutica formada en els PROA i una microbiòloga. Un dels objectiu del grup fomentar les millors pràctiques entre els professionals per evitar que la resistència als antibiòtics segueixi apareixent i propagant.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Els professionals de la FHES s'han adherit a la campanya "Sense simptomatologia del tracte urinari, no maltractis"