138 professionals han participat en els tallers "Vitamines" per millorar les competències personals i relacionals

El taller està focalitzat en la gestió dels conflictes i la salut emocional

La Fundació Hospital de l'Esperit Sant va posar en marxa, ara fa un any, un seguit de tallers per millorar el benestar dels professionals i donar eines per l'abordatge de conflictes interpersonals. Un total de 138 professionals han participat en l'itinerari "Vitamines" amb l'objectiu de millorar les competències personals i relacionals.

Del total de professionals que han participat, un  64% són professionals assistencials, incloent-hi facultatius i personal d'infermeria, mentre que el 36% són professionals no assistencials. La satisfacció ha estat molt alta, amb un 4,71 sobre 5 de valoració.

Aquests tallers pràctics, que han anat a càrrec de la psicòloga i formadora, Gemma Prats, que té una àmplia experiència en el sector sanitari, aborden temes com la salut emocional, la comunicació efectiva i la gestió dels conflictes, s'han impartit durant tot l'any amb gran èxit.

Les sessions, amb un màxim de 15 assistents, han estat participatives i experiencials, connectant els assistents amb la seva realitat de manera pràctica, lúdica i amena.

Aquesta iniciativa no només beneficia els professionals de la salut, sinó també els pacients i les organitzacions de salut. La facilitació d'eines per millorar el benestar i abordar els conflictes interpersonals contribueix a un avanç en l'autoconeixement, millora la qualitat de l'atenció i la satisfacció dels pacients, així com l'eficiència dels equips i la reducció de conflictes.

A més, el projecte ha estat reconegut com a Bona Pràctica per la Xarxa Catalana d'Hospitals i Centres Promotors de la Salut a la V Jornada de Promoció de la Salut, on l'Estela Fernández, infermera referent de Salut Laboral, va presentar aquesta innovadora experiència.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Gemma Prats, psicòloga i formadora, a una de les sessions de "Vitamines"