Coordinació entre l’Hospital i els centres d’atenció primària per millorar l’abordatge del tractament de pacients amb ostomies digestives

Un total de 120 professionals han participat en les sessions formatives impulsades als CAPS

La Fundació Hospital de l'Esperit Sant ha impulsat un seguit de formacions entre els professionals dels Centres d'Atenció Primària de Santa Coloma de Gramenet amb l'objectiu de millorar l'abordatge del tractament dels pacients amb ostomies digestives. En total han participat a les sessions un total de 120 professionals entre els quals hi havia tant facultatius com personal d'infermeria.

Durant els mesos de febrer i març, la infermera de pràctica avançada de la FHES, Silvia Aznar, ha liderat aquestes sessions que han estat dissenyades per proporcionar als professionals dels CAPs els coneixements i les eines necessàries per afrontar amb seguretat qualsevol complicació associada al tractament d'ostomies.

La coordinació entre l'Hospital i el CAP és essencial per proporcionar una atenció integral i d'alta qualitat als pacients, assegurant una correcta transició i, contemplant en tot moment les necessitats individuals de cada pacient.

Les ostomies

Les ostomies són procediments quirúrgics en els quals es crea una obertura artificial en el cos per permetre l'eliminació de desfets corporals quan el sistema digestiu no funciona correctament. Depenent de la gravetat de la situació, l'ostomia pot ser temporal o permanent, amb implicacions significatives en la qualitat de vida del pacient.

És fonamental proporcionar suport emocional, educació i assistència especialitzada per ajudar els pacients a adaptar-se a aquesta nova circumstància i gestionar-la de manera eficaç. A més, cal destacar la importància de la coordinació entre els professionals de la salut, incloent-hi metges, infermers i altres especialistes, per garantir una atenció integral i coordinada, que abordi les necessitats del pacient de manera holística i proporcioni el millor suport possible en el seu procés de recuperació.

Aquest és un dels projectes que impulsem des de l'Hospital per millorar el continuum assistencial amb els diferents actors de l'ecosistema sanitari, especialment amb l'Atenció Primària. Això ens permet proporcionar una atenció més completa i centrada en el pacient, garantint que rebin el suport i els recursos necessaris per afrontar els reptes de salut de manera eficaç.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Silvia Aznar, infermera de pràctica avançada, a una de les sessions formatives