L’Hospital de l’Esperit Sant col·labora en el projecte MENTBEST per a la prevenció del suïcidi

Santa Coloma de Gramenet acollirà aquest programa europeu de prevenció del suïcidi, i reducció de la depressió i el malestar emocional

La Fundació Hospital de l'Esperit Sant participarà en el projecte europeu, MENTBEST, l'objectiu del qual és abordar de manera comunitària la prevenció del suïcidi, i la reducció de la depressió i el malestar emocional en aquelles comunitats de ràpida transformació.

El projecte, posa l'accent en la col·laboració comunitària per afrontar els reptes de salut mental que afecten poblacions com Santa Coloma de Gramenet, es beneficiarà de la participació activa d'aquelles organitzacions i associacions que estiguin ja arrelades en la localitat i que, per tant, coneguin de primera mà les necessitats i buits existents de la població a nivell de salut mental.

Es tracta d'una intervenció ambiciosa que pretén implicar i interpel·lar a totes aquelles persones i institucions que puguin estar interessades i que identifiquin alguns problemes en l'atenció i abordatge del patiment psicològic dels habitants de Santa Coloma. El projecte busca especialment millorar la salut mental dels col·lectius més vulnerables, incloent-hi gent gran, joves, persones a l'atur, migrants i aquells que pateixen depressió.

El projecte es basa en el "community-based 4-level intervention program" desenvolupat per l'Aliança Europea contra la Depressió (EAAD), un programa amb èxit comprovat en més de 17 països europeus. Una de les claus de l'èxit del MENTBEST rau en la participació activa d'entitats arrelades a la comunitat local. Per això, professionals de la salut, la policia local i altres actors claus es reuneixen per garantir una implementació eficaç i significativa.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Acte de presentació de l’estudi amb diferents representats de les entitats locals