Hospital lliure de fum

Les lleis 42/2010 i 3/2014 prohibeixen fumar en tots els espais públics tancats i  l'ús de cigarretes electròniques en recintes sanitaris.

La Fundació Hospital de l'Esperit Sant forma part de la Xarxa Catalana d'Hospitals sense fum des de l'any 2001 i actualment està acreditada com a hospital de nivell argent. Com a centre promotor de la salut, la FHES pretén garantir un recinte lliure de fum i un ambient net i saludable per als usuaris i usuàries, familiars, acompanyants i professionals que hi treballen.

Com a Hospital lliure de fum, no es permet fumar ni en l'edifici ni en tot el recinte exterior, que inclou els diferents accessos al centre i la terrassa. Totes les àrees estan correctament senyalitzades. Si us plau, respecteu aquests senyals i no fumeu en les zones en què no està permès. Per salut, per respecte i per seguretat, a més de per complir amb la legislació vigent.

Els espais exteriors també són lliures de fum

En les zones properes als accessos i en la terrassa, tot i ser espais exteriors, també està prohibit fumar. Una línia verda pintada al paviment de davant de l'Hospital delimita la zona dintre de la qual no podeu consumir tabac.

Cigarretes electròniques

Tampoc es pot fer ús de cigarretes electròniques o altres dispositius de vapeig.

Deixar de fumar és possible

A més de treballar per ser un recinte lliure de fum, l'Hospital promou la deshabituació tabàquica. Oferim un programa d'ajuda al fumador hospitalitzat que us facilitarà superar la síndrome d'abstinència durant tot l'ingrés. El suport de familiars i acompanyants en aquest procés és essencial. Si en voleu informació, consulteu el personal sanitari. La Unitat Antitabac també assessora qualsevol empleat que vulgui deixar de fumar.

Activitats

  • L'Hospital organitza activitats preventives, com la celebració anual del Dia Mundial sense Tabac (31 de maig).
  • Enquesta de consum de tabac entre els treballadors

Mantenir el fum lluny de l'Hospital ajuda a protegir la salut de tothom i proporciona un ambient de treball més net i segur.

Un hospital sense fum és un hospital més saludable. Ajudeu-nos a aconseguir-ho!