L’Hospital engega una campanya per promoure la seguretat dels pacients entre professionals i usuaris

El centre organitzarà jornades institucionals dedicades als diferents projectes de seguretat que desenvolupa, com ara la higiene de les mans, la prevenció de caigudes o l’ús segur dels medicaments.

"La Seguretat és cosa de tots" té com a objectiu implicar totes les parts per evitar danys innecessaris en l'atenció sanitària.

La Fundació Hospital de l'Esperit Sant (FHES) ha posat en marxa la campanya "La Seguretat és cosa de tots" amb el propòsit de promoure bones pràctiques en seguretat del pacient entre els professionals i els mateixos usuaris. Aquesta nova iniciativa busca conscienciar ambdues parts de la importància que té reduir el risc de danys innecessaris durant l'assistència sanitària, com poden ser errors en la medicació,  infeccions hospitalàries o caigudes dels pacients.  

En el marc d'aquesta campanya, l'Hospital organitzarà al llarg de tot l'any un seguit de jornades institucionals dedicades als diferents projectes de seguretat del pacient que desenvolupa. En aquestes dates assenyalades, algunes d'elles fixades pels volts dels dies mundials oficials, es duran a terme accions diverses per mitjà de les quals es convidarà a professionals i usuaris a implicar-se en la seguretat del pacient.

"La Seguretat és cosa de tots" arrenca el 30 de gener amb el Dia institucional de la Prevenció de caigudes. Seguiran les jornades dedicades a la prevenció de les úlceres per pressió (27 de febrer), la identificació activa del pacient (20 de març), l'atenció a la disfàgia (24 d'abril), la higiene de mans (6 de maig), les transfusions segures (12 de juny), la medicació segura (25 de setembre), la prevenció de les infeccions  (16 d'octubre), la prevenció del dolor (13 de novembre) i la cirurgia segura (11 de desembre).

La qualitat i la seguretat del pacient són indicadors essencials en l'àmbit sanitari i un dels objectius principals del Pla de Salut 2016-2020 de Catalunya. Per aquest motiu, la FHES té una línia estratègica de treball encaminada a prevenir esdeveniments adversos en els pacients i garantir la qualitat del servei que ofereix als seus usuaris.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Campanya per a la promoció de la seguretat del pacient
La identificació activa dels pacients evita errors en la seguretat del pacient.
Una correcta higiene de les mans redueix el risc de contraure infeccions.