Disminueixen un 4% les caigudes a l’Hospital

El Centre celebra avui el Dia de la Prevenció de Caigudes per promoure la seguretat del pacient.

Les caigudes dels pacients a l'Hospital de l'Esperit Sant van reduir-se un 3,8% l'any 2018 respecte de l'any anterior gràcies als esforços dels professionals per prevenir aquests esdeveniments adversos. La disminució suposa una millora important en l'àmbit de la seguretat del pacient, ja que les caigudes es consideren un problema de salut que amenaça l'autonomia de les persones.

La reducció s'ha deixat notar especialment en l'àrea l'Hospitalització, mentre que a Urgències les caigudes han despuntat lleugerament després de millorar-ne el registre. Per torns de treball, durant la nit és quan més han baixat, gràcies, entre d'altres mesures, a la intensificació de les rondes nocturnes. Les causes més habituals de les caigudes continuen sent les relliscades i la debilitat muscular dels pacients. Les caigudes del llit, en canvi, han baixat considerablement.

Precisament, per tal de conscienciar a professionals i usuaris de la importància que té evitar aquest tipus d'esdeveniments adversos, l'Hospital celebra avui el Dia institucional de la prevenció de caigudes. Entre les accions previstes hi ha el repartiment de fulletons informatius i xapes amb l'emblema de la prevenció de caigudes, els recordatoris als professionals en les sessions clíniques o la projecció de vídeos amb consells en les sales d'espera.

Aquesta acció forma part de la campanya "La Seguretat és cosa de tots", organitzada amb l'objectiu d'implicar totes les parts per evitar danys innecessaris en l'atenció sanitària. La prevenció de caigudes és un dels projectes que l'Hospital promou en el marc de l'Aliança per a la Seguretat dels Pacients i una de les seves prioritat en aquest àmbit.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Els professionas han rebut informació per ajudar a prevenir caigudes dels pacients.
S'ha informat als pacients de les mesures per prevenir caigudes.