17 de setembre, 1r Dia Mundial de la Seguretat del Pacient

L'Hospital treballa per promoure bones pràctiques en seguretat del pacient entre els professionals i els usuaris

La seguretat del pacient és ja una prioritat de salut global, i és per això que l'Organització Mundial de la Salut ha fixat per avui 17 de setembre el primer Dia Mundial d'aquest conjunt de bones pràctiques en l'atenció sanitària. El tema escollit és "Seguretat del pacient: una prioritat de salut mundial" i l'eslògan és "Defensem la seguretat del pacient".

La jornada s'emmarca en una campanya mundial per conscienciar sobre la seguretat del pacient i instar a professionals, pacients i organitzacions sanitàries a mostrar el seu compromís per a que l'atenció sigui més segura.

La qualitat i la seguretat del pacient són un dels objectius principals del Pla de Salut 2016-2020 de Catalunya. Per aquest motiu, la Fundació Hospital de l'Esperit Sant té una línia estratègica de treball encaminada a prevenir esdeveniments adversos en els pacients i garantir la qualitat del servei que ofereix als seus usuaris.

Des del gener d'aquest any, l'Hospital té en marxa la campanya "La Seguretat és cosa de tots" amb el propòsit de promoure bones pràctiques en seguretat del pacient entre els professionals i els mateixos usuaris. Fins ara, s'han celebrat 6 jornades institucionals dedicades a diferents projectes de seguretat que desenvolupa el centre, i en resten 4 més fins a finals d'any, amb les dates següents:

  • Dia de l'ús segur dels medicaments. 25 de setembre
  • Dia de la prevenció de les infeccions. 16 d'octubre
  • Dia de la prevenció del dolor. 13 de novembre
  • Dia de la cirurgia segura. 11 de desembre

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

El tema escollit per a la jornada és "Seguretat del pacient: una prioritat de salut mundial".