Infermeria utilitzarà una armilla d’alerta per evitar interrupcions durant l’administració de medicaments

La mesura s'estendrà a tota Hospitalització, desprès dels bons resultats d'una prova pilot que s'ha dut a terme des del març de 2018.

Les infermeres de l'Hospital de l'Esperit Sant que administren la medicació dels pacients a la Planta 3B ho fan actualment en la meitat de temps que fa un any i mig. A més, reben fins a un 85% menys d'interrupcions per part de companys i familiars, passant de 28 a 4 intermissions de mitjana. Aquesta millora és el resultat de la implantació, al març del 2018, de l'armilla d'alerta durant l'administració de fàrmacs per tal d'evitar interrupcions que puguin generar errors de medicació i millorar, així, la seguretat del pacient.

L'acció consisteix a col·locar-se una armilla amb el missatge "STOP! Ara no el puc atendre. Estic preparant medicació" ben visible per tal que pacients i familiars, així com la resta del personal, no destorbin durant el procés de preparació i administració de fàrmacs.

Aquesta senzilla acció s'emmarca en la línia de treball de l'Hospital de l'Esperit Sant orientada a garantir l'ús segur dels medicaments, i que s'inclou en el Projecte de Seguretat del Pacient. Es tracta d'un línia amb una especial rellevància, ja que els errors de medicació són la principal causa d'esdeveniments adversos relacionats amb l'assistència sanitària.

Precisament, aquest dimecres dia 25 la FHES ha celebrat el Dia Institucional de l'Ús Segur dels Medicaments, enmmarcat en la campanya "La Seguretat és cosa de tots", que té com a objectiu implicar totes les parts per evitar danys innecessaris en l'atenció sanitària.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Amb l’armilla, Infermeria rep fins a un 85% menys d’interrupcions.