12 de maig, Dia Internacional de la Infermeria

Aquest esdeveniment se celebra cada 12 de maig a tot el món per commemorar el naixement de Florence Nightingale (Florència, 1820 - Londres, 1910), infermera britànica considerada la mare de la infermeria moderna, ja que en va crear el primer model conceptual i va ser capaç de demostrar la importància de les cures.

Amb el lema "Infermeres: una veu per liderar: invertir en infermeria i respectar els drets per garantir la salut mundial", l'edició d'enguany se centra en la necessitat d'invertir en infermeria i respectar els drets d'aquest col·lectiu professional, essencial per a la construcció de sistemes de salut resilients, amb capacitat de donar resposta a les necessitats de les persones i les comunitats, i de fer front als reptes sanitaris actuals i futurs. 

Aquest any, per celebrar el Dia Internacional de la Infermera, infermers i infermeres de la FHES han explicat les raons, motivacions i emocions que els van moure a triar la seva professió.

D'altra banda aquesta setmana també hem volgut visibilitzar la tasca que fan els professionals d'infermeria en la jornada sobre la humanització de l'assistència sanitària que va tenir lloc el passat dilluns, 9 de maig.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Les infermeres són una peça clau del sistema sanitari