Promovem la participació activa del pacient per millorar la seguretat de l’atenció sanitària

El proper 17 de setembre se celebra el Dia Mundial de la Seguretat del Pacient sota el lema 'Donem veu als pacients'

El proper diumenge, 17 de setembre, se celebra el Dia Mundial de la Seguretat dels Pacients 2023, en reconeixement del paper crucial dels pacients, les seves famílies i els cuidadors en la seguretat de l'assistència sanitària.

Amb l'eslògan "Donem veu als pacients!", l'OMS fa una crida a tots els actors implicats perquè els pacients es comprometin en la formulació de polítiques, es representin en estructures de govern, es comprometin en el co-disseny d'estratègies de seguretat i siguin partícips en la seva pròpia cura.

Des de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant ens sumem a aquesta jornada que pretén empoderar els pacients i les famílies per implicar-se activament en la millora de la seguretat de l'assistència sanitària.

Alguns estudis demostren que els ciutadans que participen en les decisions sobre la seva salut tenen més probabilitats de recuperar-se més ràpid. Ja sigui abans d'una operació, durant una consulta, en el moment de renovar una prescripció o de fer una prova diagnòstica, hi ha una sèrie de qüestions que s'han de tenir en compte. Des de la FHES hem elaborat una infografia amb algunes de les accions importants que es poden dur a terme per garantir una atenció segura.

La Fundació Hospital Esperit Sant (FHES) disposa del Pla de Qualitat i Seguretat del Pacient per millorar l'atenció sanitària i la seguretat dels pacients. Aquest pla es basa en tres pilars: efectivitat (ús d'evidències científiques i teràpies adaptades), seguretat (prevenció d'errors i riscos) i centralitat en les persones (atenció personalitzada i centrada en el pacient).

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

El Pla de Qualitat i Seguretat del Pacient de la FHES representa el compromís ferm de millorar constantment l'atenció sanitària a i oferir un entorn segur i de qualitat per a tots els pacients.