"Del bacil de Koch a la salut per a tothom. Cent anys de l'Hospital de l'Esperit Sant (1917-2017)"

El llibre del Centenari de la FHES

Coincidint amb el compliment, diumenge 23 d'abril de 2017, del seu primer centenari, la FHES ha publicat el llibre Del bacil de Koch a la salut per a tothom. Cent anys de l'Hospital de l'Esperit Sant (1917-2017). L'obra, que ofereix una visió de la història d'una manera temàtica i amb un estil fresc i àgil, s'estructura en capítols que es poden llegir de manera independent. Aquesta mirada fresca es contraposa amb la perspectiva cronològica i històrica que ja s'havia tractat de manera rigorosa en el llibre editat en motiu del 75 aniversari de l'organització. 

Llibre "Del bacil de Koch a la salut per a tothom. Cent anys de l'Hospital de l'Esperit Sant (1917-2017)"

Una vintena d'entrevistes, però podrien ser moltes més...

El llibre inclou una vintena d'entrevistes de persones que han estat clau en la història de l'Hospital; professionals que han pres part en alguna de les fites transcendentals dels annals més recents de l'organització. La selecció d'aquesta mostra ha estat, però, una tasca àrdua i laboriosa, ja que són centenars les entrevistes que s'hi haguessin pogut incorporar, perquè si una cosa hi ha hagut en aquests 100 anys d'Hospital, són persones amb voluntat, esforç i professionalitat, que han treballat de valent per fer de l'Esperit Sant el que és avui.

Algunes d'aquestes persones - massa, ben a pesar nostre - ja no hi són perquè ens han deixat al llarg del camí, mentre consagraven la seva vida laboral al centre. La seva partida ha estat dolorosa i en moltes ocasions ha deixat entre els companys grans buits i empremtes profundes. La seva marxa ha commocionat molts amics, que avui, passats els anys, encara mantenen viu el seu record, especialment en moments de celebració com aquest.

A tots ells, a aquells que han partit, als que van dedicar el seu temps a l'Hospital però ja no hi treballen, i als que encara ho fan jornada rere jornada, va dedicat aquest llibre.  Perquè la història de l'Hospital de l'Esperit Sant no hauria estat possible sense tots els seus petits grans de sorra.

Entrevistes íntegres

Enric Noguera Mateu

Ramon Llibre Angulo

Antoni Millet Abbad

Pilar Argelés Masó

Teresita Tomàs Guix

Margarita Pelet Larres

Blanca Rosa Segura Palacios

Claustre Borràs Pla

Salomé Pablos Martínez

Carmen Murillo Bailo

Jose M. Moreno Amézcua

Josep M. de Fàbregues Boixar-Serra

Maite Esteva Ollé

Miquel Torres Salinas

Blanca Batalla Insenser

Josep Jesús Luid Puyal

Rosa Maria Espot Gallart

Josep M. Cortès Martí

Núria Terribas Sala

José Aragón Martínez

Cristina Canales Naharro